Interim-manager
zorgorganisatie

Als tijdelijke manager of voor een moeizaam proces.

Een coachende interim-manager

Een coachende interim-manager weet de rollen van leider, manager en coach goed te combineren en in wisselende situaties toe te passen.

Het doel van een coachende interim-manager is ervoor te zorgen dat zijn hulp zo snel mogelijk overbodig is en dat het team of organisatie weer op eigen benen kan staan.

Een andere kracht van een coachende interim-manager is om de visie opnieuw duidelijk krijgen, door regie te geven voor het verander- of verbeterproces en het creëren van eigenaarschap bij betrokken medewerkers.

Wanneer een interim-manager?
Een interim-manager wordt vaak ingezet wanneer er tijdelijk een manager nodig is ter vervanging, voor de overbrugging van een periode of wanneer er een moeizaam proces in gang moet worden gezet.

Voordelen van een interim-manager

Een interim-manager is flexibel, is snel inzetbaar, heeft veelal een brede ervaring in het werkveld, kan situaties snel inschatten en daardoor effectieve keuzes maken die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Wat doet een interim-manager?

Als interim-manager ben ik ingezet op een team waar personeel aan het overleven was en de steunpilaren in het team hadden aangegeven te willen vertrekken. Na een een paar weken kwamen de steunpilaren bij mij en zeiden dat zij besloten hadden toch niet vertrekken. De reden… ze hadden gezien dat verandering mogelijk is en daardoor was weer vertrouwen ontstaan. Daar word ik blij van.

In een andere opdracht vertelde een team dat door een moeilijke periode was gegaan bij mijn vertrek dat ze dankbaar waren voor de wijze hoe wij met elkaar door die periode heen waren gegaan. Er was daardoor nieuwe ruimte voor verdere ontwikkelingen in het team ontstaan en zij waren als team sterker staan dan voorheen.

Wat klanten over Bert zeggen

Referenties

Frank Janse
Frank JanseManager Profila Zorggroep
Lees verder
"Met zijn gezonde dosis humor en nuchterheid is het prettig werken met Bert. Ook al is de omgeving van het werk onrustig, Bert creëert rust en vertrouwen."
Jenniene Schreuder
Jenniene SchreuderManager zorg 's Heeren Loo
Lees verder
"Ik heb Bert ervaren als een betrokken en betrouwbare leidinggevende. Bert ziet talent en coacht medewerkers om het beste uit zichzelf te halen."
Coachee Nathan
Lees verder
"Ik heb Bert leren kennen als een empathische en integere man. Hij heeft mij geholpen met verschillende problematiek, door mij inzicht en handvatten te geven hoe hiermee om te gaan. Ik ervaar het contact met Bert altijd als heel laagdrempelig en persoonlijk op een heel gelijkwaardige manier."
Coachee Bert van Veen
Lees verder
"Door Bert zijn manier van coaching heb ik meer zicht gekregen hoe ik beter regie kan voeren op mijn leven. Hierdoor lukt het mij nu ook om prioriteiten te stellen in mijn werk en privéleven."
Previous
Volgende

Bert is een fijne betrouwbare collega die boven de materie kan hangen. Hij verliest daarmee niet de verbinding maar analyseert de processen zodat we weer een stap voorwaarts kunnen maken.

Frank Janse, manager Profila Zorggroep